Matcherna 2001

26 september -01
Hackkycklingarna - JD United 4-2 (2-1)
Bo Hansson slog i sina statistikböcker -men kunde inte finna att Hackkycklingarna har spelat bättre någon gång tidigare. Nog har de spelat bra tidigare under hösten men det här tog priset tyckte Bosse. Även Wernersson tyckte det såg ganska lovande ut men något guld till Hammarby blir det inte, han trodde fortfarande att det kunde bli kval för Hammarby - och degradering till Superettan.

Kvällens motståndare var redan klara serievinnare men det verkade inte påverka deras ambition att vinna kvällens match. Hackisarna var dock allt för suveräna för låta dem komma in i matchen. Hackisarna låg hela tiden ett steg före. De spelade snabbt med rappa tillslag och sen iväg med bollen till någon medspelare som rev upp stora hål i motståndarnas försvarslinje. Hackkycklingarnas spel utmärktes av glädje och en stor portion lagmoral. Inte ett öga var torrt i publiken, folk grät av glädje och njöt av kvällens uppvisning. Minst 3000 abonnemang på Canal + sades upp i halvtid, varför betala för Champions League och Allsvenskan när det finns Korpen?

Med segern över JD satte Hackkycklingarna punkt för en makalös höst, vinst i sex av de senaste sju matcherna. Kvällens målskyttar var Christer, Vellinge-Magnus, David och Göran.

allt och alla

en lång kall vinter innan kycklingarna släpps ut igen


19 september -01
Hackkycklingarna - UNK United 2-1 (1-0)
Publiken var i extas och undrade om det verkligen var en Korpmatch de hamnat på! Kunde en korpmatch vara så bra? Laget som stod för den magnifika underhållningen var Hackkycklingarna. Många runt planen menade att de minst höll Allsvensk klass. T.Wernersson, som smygit sig dit utklädd till T. Söderberg, var inte benägen att hålla med:
- Visst spelar de bra, men Allsvensk klass - nej! De enda dem skulle slå, under alla omständigheter, är Hammarby för de kan aldrig vinna guld!

Oavsett vad han tyckte så spelade Kycklingarna som i trance och lät knappt motståndarna låna bollen under första halvlek. Spelet gick ruggigt fort, passarna var korta och precisa. Alla sprang av hjärtans glädje och gjorde sig fria och spelbara. Folk grät av lycka. Det var finfotboll av bästa märke!

Att Hackkycklingarna vann behövs väl knappast nämnas. Mål ikväll av Magnus (nyförvärv från Vellinge) och David. Förutom dessa två mål hade Kycklingarna femtielvafrilägen som de tyvärr inte satte dit!

har de någonsin spelat bättre?

bara en match kvar


12 september -01
Hackkycklingarna - Lisebergs 49:ers 2-1 (1-1)
Kycklingarna ångar på i Korpens Allsvenska. Andra raka segern. Det ser ljust ut, vilket också bekräftas av den statistik som Hackkycklingarnas Statistikkontor har tagit fram. Läs och njut!

Pressröster efter senaste omgången:

Säg så här, grabbarna gillar att 
vara ihop, de gillar att spela fotboll 
- då blir det bra!
T.Söderberg

Jag får äta upp det jag sade i våras om 
Hammarby och Hackkycklingarna - 
att de skulle åka ur! Båda är starka nu,
speciellt Hackkycklingarna, som av de
senaste fem matcherna vunnit fyra. 
Jag tror att Hackkycklingarna klarar
sig jättebra, värre är det för Hammarby
som aldrig kan vinna guld även om de
kommer först i Allsvenskan.
T. Wernersson, Fotbollskväll

över nedflyttningsstrecket för första gången i år + att Hackkycklingarnas hemsida har fått högsta betyg (5) på webportalen tjohoo.se

att säsongen börjar lida mot sitt slut just som Hackkycklingarna fått in vanan för segerintervjuer


5 september -01
Hackkycklingarna - Solitaire BBQ 1-0 (1-0)
Det är bara att lyfta på hatten för Hackkycklingarna ikväll!

Hackkycklingarna bjöd på stor fotboll och spelade mycket smart trots att bara sex man anslöt till truppen - eller kanske just därför! Hackisarna bjöd lite på Solitaires egen medicin. Tidigare när de mött SBBQ har Solitaire bara ställt upp med sex man eller färre - till stor frustration för Hackkycklingarna som inte varit närmare än oavgjort trots fullt manskap. Senaste mötet slutade med fem baklängesmål för Hackisarna.

Så det var med en viss bävan Kycklingarna gick ut till matchen, om det inte gått att rubba SBBQ med fullt lag hur skulle det då gå med bara sex spelare? Det gick alltså alldeles utmärkt! Bollen rullade runt, Hackisarna hittade sina positioner och de fann luckor hos SBBQ. Första luckan såg Göran redan efter fem minuter och kunde elegant frispela Christer som satte foten till och Kycklingarna ledde med 1-0. Ju längre matchen led desto piggare (OK, lite trötta var de) blev Kycklingarna - de kunde t o m kosta på sig att bränna en straff i andra halvlek och ändå bärga segern! Hackkycklingarna uppträdde verkligen som ett lag, markerade ut motståndarna så att de inte kom någon vart och gradvis började de också tröttna. En stabil seger. Alla fans var lyriska efter den historiska segern

så nära perfekt man kan komma

att vi inte spelat så här i alla matcher


29 augusti -01
Hackkycklingarna - Kungarna 2-3 (1-2)
Det började så bra. 1-0 redan efter 1 minut. Magnus fick på en finfin boll fram till Per som klippte till rakt upp i nätmaskorna. En kalasstart! Hackkycklingarna fortsatte också att se starka ut under hela första halvlek. Trots att Kungarna kvitterade och även gjorde 1-2 var det ingen som betvivlade att Hackkycklingarna inte skulle greja den här matchen.

De skulle bara fortsätta och spela som de gjort i första havlek så skulle målen trilla in, men så ville det sig inte. En bit in i andra halvlek fick Kungarna sitt tredje billiga mål, musten gick då ur Hackkycklingarna en del. David stretade dock vidare och lyckades få in ett reduceringsmål med någon minut kvar. De sista minutrarna blev det ett kompakt tryck mot Kungarnas mål, och med bara några sekunder kvar lyckades David även trycka in ett kvitteringsmål. Tyvärr upptäckte domaren att han använt handen. Till publiken stora bestörtning lyckades Kungarna hålla undan och vinna matchen med 3-2.

nära oavgjort

att vi tappar i andra halvlek


22 augusti -01
Hackkycklingarna - En Asgrön Häger 3-2 (2-2)
Det här kan bära långt! Hackkycklingarna tycks ha fått tillbaka det vinnande steget i hängmattan i sommar. Åtminstone var det inget fel på spelglädjen efter två månaders uppehåll.

Taggade kycklingar tog kommandot på direkten och efter ett par minuter lyckades Stefan A få in första målet från en omöjlig vinkel. Spelet var fortsatt bra om än något koncentrerat till mitten av banan. Kycklingarna har en tendens att söka sig till varandra mitt i planen och glömma bort att det finns oftast stort utrymme på kanterna. Mitt i skönspelet gör EAH ett billigt mål på ett långskott. 1-1.

Snabb replik från Hackkycklingarna några minuter senare. EAH går bort sig i Kycklingarnas kortpassningsspel och till slut hamnar bollen framför fötterna på Christer som bara har att bresida in den. Gott förarbete av Per. Innan paus kvitterar EAH ytterligare en gång. 2-2 i pausen.

Andra halvlek bjuder inte på lika gott spel. Stämningen på planen är lätt ansträngd. I denna röra tilldöms Kycklingarna en billig straff som Stefan A säkert sätter bakom målvakten. Detta blir segermålet och Hackkycklingarna kan inkassera sin andra vinst för i år och är nu uppe på sju poäng efter även tre oavgjorda matcher.

Efter en dyster inledning verkar det som Hackisarna har tagit sig. De har nu häng på övriga lag och skall absolut inte räknas bort. Wernersson brukar även räkna dem som ett typiskt höstlag.

andra segern i rad, att sommarvila sig i form är inte det sämsta

att vi inte kramas tillräckligt efter våra mål


20 juni -01
Hackkycklingarna - Älvsjös Avlagda 5-2 (2-0)

Så kom då årets första seger!

Kvällens coachpar Tim-Göranbeordade GLADFOTBOLL. Från första stund gjorde de lydiga Hackkycklingarna precis som coacherna sagt. Vi som varit med ett tag kände verkligen igen de Gamla Go´a Hackkycklingarna. Det sparkades boll som på Dan Sahlins tid! Bollen rullade på och alla gjorde klacksparkar och tunnlar i varje situation. Domaren var i hög form och blåste länge och väl i sin pipa. Snygga mål renderade en 10 -15 sekundersvissling. Som en mysfarbror sprang han omkring och kommenterade de olika händelserna. FANTASTISK!! Mer av honom!

Inte många minuter in matchen kom Hackisarnas första mål, Lasse gled igenom och snitsade in 1-0. Med det tidiga ledningsmålet i ryggen kunde Hackisarna spela ut hela sitt register. Trots propagandafotbollen var matchen fortfarande jämn och utgången oviss. Mot slutet av halvleken skickade Henrik iväg en hög boll från ena långsidan som på något sätt landade rätt in i målet. 2-0.

Nu började luften så sakteliga pysa ur ÄA. När så Per nätade 3-0 i början andra halvlek började Hackisarna känna sig rätt säkra. Men det var lite för tidigt för rätt omgående reducerade ÄA. Men det skulle visa sig vara ofarligt för fram klev den store speldirigenten Tim och vådasköt 4-1 från minst halva plan. Nu var matchen punkterad, dock gjorde det inget att Lasse gjorde sitt andra mål för kvällen och Hackisarnas femte. Slutresultatet fastställdes därmed till 5-2. Någonstans bland alla dessa finessser och delikatesser gjorde ÄA ett andra mål.

Görans nyförvärv för kvällen - målvakten (vilka utkast och räddningar!), Christoffer och Erik - bidrog stort till sambafotbollen.

till domaren
gladfotboll, fulla läktare, en finfin avslutning på vårsäsongen

inget


13 juni -01
Hackkycklingarna - JD United 1-8 (0-3)
Bara tre ordinarie Hackkycklingar kunde komma till kvällens match. Kvällens coach Henrik kämpade hårt med att få ihop ett lag och när matchen började var de sex man. Henrik fortsatte oförtrutet att värva samtidigt som han vaktade målet. Ryktet säger att han lyckades övertala två förbipasserande som egentligen skulle med T-banan att förstärka Kycklingarna. Så till slut var de Hackisarna åtta.

Kvällens motståndare var ruggigt bra. Kycklingarna gjorde en jämn match i första halvlek men orkade inte sedan stå emot motståndarnas tåfjuttar som tursamt letade sig in i maskorna ett par gånger.

Hackkycklingarnas tröstmål gjordes av Stefan A på en sorkdödande frispark som Jakob snyggt hoppade över och därmed ställde motståndarna totalt.

att vi fick ihop ett lag

det är bara att bita ihop


6 juni -01
Hackkycklingarna - Unk United 1-1 (0-0)
Ett mycket välorganiserat Hackkycklingarna tog omgående tag i spelet och släppte det inte förrän matchen var över. Kedjan låg högt på UNKs backlinje så att de aldrig kunde spela upp bollen utan körde enbart med långbollar som Kycklingmuren i försvaret enkelt plockade ner och började trilla boll.

Matchen igenom radades chanserna upp som på ett pärlband, det ena anfallet snyggare än det andra, men UNKsarnas keeper måste ha varit brorsa med Harry Potter, klonad med Alexander Lukas eller nåt liknande för antingen fick han bollen på sig eller så missade Hackisarna målet. Någon räddning gjorde han aldrig. Minnesvärt från första halvlek var Pers kanonskott i virket som troligen var huvudorsaken till gnistbildningen i Västbergaområdet, som ledde till att Alcros Färgbutik och närliggande kontorsfastigheter brann ned.

I andra halvlek fortsatte Kycklingarnas dominans med undantag för en kort svacka på ca 5 minuter i början av halvleken. I mitten av halvleken fick Hackisarna en straffspark som David säkert satt i sjunde maskan uppifrån. Inte ens keepern hann stå i vägen. Kort därefter kunde UNKsarna kvittera på ett slumpartat anfall. Trots markant spelövertag kunde tyvärr Hackisarna ej avgöra. Men resultatet var ej det viktigaste denna afton ty

Gruset på Västberga IP har aldrig nötts i ett så vackert spelmönster som denna försommarkväll av Hackisarnas exceptionellt frigående Chickens.

allt

stort rökmoln över staden och skador för över 100 mkr. Möjligen att vi inte vann30 maj -01
Hackkycklingarna - Lisebergs 49:ers 2-2 (2-1)
Så kom då Hackisarna andra poäng för året! En efterlängtad poäng och mycket välförtjänt. Efter senaste matchen där Hackisarnas spel gick i baklås kände sig alla spelare och fans lite hängiga och deppiga. Det var lite uppgivet trots att Kycklingarna presterat bra spel i övriga matcher under säsongen. Ryktet gick också om att en kuwaitisk oljemiljadär visat intresse av att köpa hälften av aktierna i Hackkycklingarna och omvandla dem till ett disciplinerat järnkaminlag vilket skulle rimma illa med Hackkycklingarnas tidigare image. För att ge Kycklingarna arbetsro har dock lock lagts på detta tills vidare. Nu över till matchen.

Ett taktiskt drag inför kvällens match var att dra ned David ett snäpp på planen för att få igång ett bra spel redan från den egna planhalvan. Detta slog väl ut! Laget fick en bättre stabilitet bakåt. Trots detta lyckades 49:ers få till ett tidigt skitmål. 0-1 efter fem minuter

Kycklingarna repade snabbt mod och nästan omgående lyckades de få till en straff som Stefan Andersson mycket säkert placerade bakom motståndarnas målvakt. Halvleken började lida mot sitt slut när debutanten för kvällen - Stefan Nilsson - tog ned ett inlägg i straffområdet - vände på en femöring - klippte till och bollen letade sig otagbart in i mål. Mycket snyggt mål!

I andra halvlek lyckades 49:ers kvittera. Sista fem minutrarna blev gastkramande, Kycklingarna var något tillbakapressade men lyckades ändå reda ut situationen.

1 poäng och bra laginsats

man kunde alltid önskat sig två poäng16 maj -01
Hackkycklingarna - Solitaire BBQ 0-5 (?)
Ikväll var det en riktig hönsgård i Hackkycklingarna. Det var inte mycket som blev - eller gick - rätt! Vi nöjer oss nog med att säga detta. Att gå in på detaljer skulle vara för jobbigt. Töm och glöm, det är bara att gå vidare. Vi kan i alla fall konstatera att siffrorna skulle kunna ha blivit större om vi inte hade haft Jonas i målet.

att det blir ett två veckors uppehåll till nästa match. Tid till att slicka såren. Det kan bara inte gå sämre. Nu är det dax för Pay-Back Time för all träning Hackisarna lagt ned innan säsongen! Snart kommer första segern. Kanske redan på onsdag!

alla förstår nog vad som skall stå här, för mycket negativt mår ingen bra av!9 maj -01
Hackkycklingarna - Kungarna 1-1 (1-1)
Det blev lite rörigt i början innan alla hade hittat sina platser. Kvällens coach - Magnus - hade nio Hackkycklingar att hålla koll på förutom sig själv. När väl alla var på plats bjöd Kycklingarna upp till en välspelad match. Trots att matchen slutade 1-1 fanns där ändå mycket av situationer och målchanser. En match helt i publikens mak! Sett över hela matchen var chanserna rätt jämnt fördelade mellan Kungarna och Hackisarna, möjligtvis med en liten övervikt för Kungarna. Som tur vad hade Kycklingarna Jonas i målet som bl a gjorde en fantastisk reflexräddning i slutet av matchen.

Det var Kungarna som tog ledningen efter ca fem minuter. Ett snyggt anfall där Hackisarnas backlinjen inte hade mycket att sätta mot. Ofta anföll Kungarna med minst tre och Hackisarna blev då någon man kort i försvaret. Efter 0 -1 repade dock Hackkycklingarna snabbt mod, de var ju trots baklängesmålet mycket väl med i matchen. Rätt snart kom också Hackkycklingarnas kvittering. David tribblade sig igenom deras försvar och sköt en bit från målet. Bollen passerade målvakten och där kom Jakob storspringande från sin backplats och bredsidade in 1-1. Mycket snyggt och välförtjänt!

Tyvärr, lyckades inte Hackkycklingarna få dit en till boll som skulle ha betytt seger, men Hackisarna var ändå rätt nöjda med att ha bärgat årets första poäng. En gedigen laginsats.

att Hackkycklingarna tog sin första poäng. Hackisarna var ett hårt kämpande lag

juryn kan inte komma på något.2 maj -01
Hackkycklingarna - En Asgrön Häger 1-3 (1-2)
Kycklingarna trodde nog på seger idag. Det började också bra med ett piggt och kompetent spel som efter ca 10 minuter resulterade i ett ledningsmål. En projektil från 15-20 meter av Christer. Sedan hände något, Hackisarna började knäa och laget sjönk ihop. Djupet i spelet försvann och plötsligt var Kycklingarna nästan fyra nere på backplats. Det kunde knappast varit orken som tröt, eftersom vi har blivit beskyllda för att vara ett lag terränglöpare som springer fotboll.

Hursomhelst kom En Asgrön Häger både ifatt och om Kycklingarna i målprotokollet. Mot slutet kunde man skönja att Kycklingarna hängde lite med huvudena, detta trots att Henrik manade på dem och styrde med fast hand bakifrån.

Besvikna proffsuppköpare fick gå hem med oförättade ärenden, men de kommer säkert tillbaka till nästa vecka. Då - borde väl i alla fall Hackkycklingarnas första poäng komma !?

till En Asgrön Häger för schyssta ärliga takter. En motståndare vi gärna möter igen - men då vill vi vinna!

att vi förlorade igen25:e april -01
Hackkycklingarna - Älvsjös Avlagda 2-3 (0-0)
Årets första match. I vilken form skulle Hackkycklingarna vara? I tidningarnas förhandstips har de lyfts fram som en av segeraspiranterna. På pappret ser det väldigt förspänt ut. Kanske den starkaste truppen någonsin. Skulle Hackisarna kunna hemföra segern skulle det väl vara det bästa sättet att fira sitt 10-åriga deltagande i Korpen.

Årets öppningsmatch var inte den lättaste, på direkten ställdes Hackisarna mot förra årets seriesegrare Älvsjös Avlagda. Vem minns inte förra årets matcher? Kycklingarna förlorade den första med 1-8 men återupprättade sitt rykte genom att besegra Älvsjö i den andra matchen med 2-1 inför fulla läktare.

Nu till årets match som Hackisarna öppnade på ett lysande sätt. Dominerade spelet och rullade boll på ett förträffligt sätt de första femton minutrarna. Matchen gick till pausvila med 0-0.

De inledande tio minutrar av andra halvlek blev ödesdigra, Hackkycklingarna släppte till tre billiga mål under denna olycksaliga period. Efter denna kalldusch repade Kycklingarna mod och tog över spelet på nytt. En stark forcering resulterade snart i två välförtjänta mål. Båda gjorda av David efter fina förarbeten av de andra i laget. De sista minutrarna blev en kamp mot klockan, Kycklingarna låg på men tyvärr nådde de inte ända fram.

till Hackkycklingarna för en storstilad premiärinsats med stundtals mycket bra spel

att vi inte nådde ända fram till oavgjort resultat, vilket skulle ha varit det mest rättvisa