Matcherna 2002

25september
Hackkycklingarna - JD United 4-1 (1-0)

Först vill alla i Hackkycklingarna be besökare på hemsidan om ursäkt för att rapporteringen av den senaste matchen dröjt. Om det finns någon ursäkt så är det att direkt efter matchen satte sig Hackisarna och domaren på charterflyget till Playa del Inglès för att fira de utomordentligt fina stunderna tillsammans på grusplanen. Förbrödringen blev inte sämre av de två veckorna tillsammans vid poolen och i baren. Under rekreationen gjorde domaren ett sensationellt avslöjande när han tittade in i sin något svajjiga och grumliga kristallkula och meddelade:

att han nästan kunde lova att Hackkycklingarna kommer att stå som vinnare i nästa års serie - om bara han får fortsätta att döma!
Kycklingarna var inte sena att gengälda det med ytterligare en bjudrunda i baren.

Men nu över till sista matchen för året som redan i första klacksparken präglades av stor KÄRLEK och en del Gud. Det mesta av det gudomliga stod Hackkycklingarna för även om den nyanställde hjälptränaren Runar gjorde allt för att elda på den 10 000-hövdade publiken. Innan första halvlek var till ända hade hälften av publiken fallit i extas och ville på bara knäna bekänna sig till Hackkycklingarna för all framtid. För det spealdes en fotboll som inte vara av denna värld. De flesta av åskådarna trodde på en sjunde himmel när Hackkisarna presterade ett spel som bara kan beskrivas som sagolikt. De var samspelta och kom runt på kanterna som de aldrig tidigare gjort. Det var klapp klapp-passningar som skulle gjort Charlamov och Fetisov gröna av avund om de varit på plats.

Första målet för kvällen var en pärla av Stefan som på ett inlägg från kanten klippte till på volley rakt upp i nättaket. Absolut otagbart! Publiken visste inte till sig av hänförelse, ett spontant böneberg bildades bakom motståndarnas mål för att inte missa ett ögonblick av Hackkisarnas anfall. Trots ett kraftigt övertag stod det bara 1-0 när Hackkycklingarna på pigga ben gick in omklädningsrummet för en stunds kontemplation. Under vilan utspisade Runar alla tusen åskådare med två flaskor sportdryck, tre paket russin och några rullar Mariekex. Trots den ringa mängden var alla mätta och belåtna när Hackkisarna sprang in för andra halvlek.

Om första halvlek var fantastisk så kom andra att bli en uppenbarelse för publiken. Hackisarna spelade som i trance och mål nr 2 var en väggspelsdelikatess där Lasse var siste man på bollen. Vilken upprullning! Inte ens en reducering till 2-1 av JD United fick Hackkycklingarna att tvivla på sitt kärleksbudskap denna afton. Tim styrde likt Gud själv från sin plats i målet. Christer tog på sig rollen som Jesus och drev bort motståndarna ur straffområdet som Jesus en gång gjorde med månglarna i templet. På andra sidan försvaret stod Jakob lika trygg och bergfast som klippan Petrus. Ingen kom förbi. I mitten löpte David och Göran snabbare än någon frälsningssoldat tidigare gjort i historien. Grytan inte bara kokande utan det formligen bolmade av kärlek till bollen och publiken från dessa segerorganisatörer. I fronten för denna väckelserörelse fanns Lasse, Stefan och Jonas som gjorde allting rätt denna magiska kväll. Och över allt detta lät Gud sitt milda ljus lysa och gav Hackkycklingarna två oförglömliga mål till.

Vid mål nr 3 skickade David iväg en passning som fick motståndarnas försvar att öppna sig som Röda havet och Göran att bli helt fri med målvakten. Iskallt lade han den nere i högra hörnet. Jonas satte punkt för målfyrverkeriet efter ytterligare ett elegant väggspel.

Efteråt var allaHackkycklingarna rörande ense om att det var kanske den bästa match de spelat. I alla fall den roligaste och den med mest kärlek i! Det bådar gott inför framtiden.

Kärlek

Hur ska mer kärlek kunna skapas?


18 september
Hackkycklingarna - UNK United 2-1 (1-1)

Ny måstematchför Kycklingarna och i omklädningsslänten kunde man innan matchen höra nervtrådar spännas. Hackisarna tog ett fast grepp om matchen och dominerade stort. En rörlig totalfotboll lirades med understöd över hela banan. Helt logiskt nickades 1-0 in av Stefan, på en påpasslig frispark från David. Unk kvitterade dock strax innan halvtid efter ett snyggt anfall på vänsterkanten. Pausvilan kom lägligt då promillehalten i Hackisarna hade drastiskt närmat sig 0,5. I pausen halsades det frikostigt ur vintetraförpackningarna, även domaren var framme och snodde ett par slattar.

Alla hade blivit minst 20% snyggare till andra halvlek, snyggast var dock domaren som rätt snart fick signalera för mål till Hackkycklingarna. Stefan som druckit två tetror i halvtid var i bäst form och gav Hackisarna ledning med 2-1. Avslutningen blev en kamp mot klockan och promille-halten men Kycklingarna lyckades reda ut stormen och kunde lite vingliga men stolta lämna arenan med två mogna poäng.

allas frisyrer var topptrimmade

hur räddar man flygiga frisyrer i en 5-minuters paus? Förläng pausvilan till en timme!


11 september
Hackkycklingarna - Kvarnen United 3-6 (1-3)

Oj oj vilken tung förlust! Hackkycklingarna hade underskattat Kvarnens kapacitet och bara kallat in sex Hackisar eftersom vårens match mot Kvarnen slutade med bandysiffrorna 5-1. Högmodet fick Hackkycklingarna på fall redan efter några minuter. Det stod 0-3 innan de frigående Kycklingarna hade hunnit att samla ihop sig i den gemensamma buren. Med bara sex man fick Kycklingarna slita ont, det sprangs och passades en hel del, inte utan en viss finess. Tidvis var det riktigt bra spel men orken började så sakteliga tryta. Kycklingarnas jourvärvare fick panik och började jaga runt arenan för att få tag i förstärkning till andra halvlek. I en grässlänt fick han napp och kunde värva två invandrade UNKsare. På fem röda ryckte Leijonborg ut från riksdagen för en flygande svenskspråkskoll. Med MVG klarade UNKsarna att uttala Lars Leijonborg på utmärkt svenska och var spelklara för Hackkycklingarna. Under tiden hade Hackisarna lyckats reducera till 1-3 med ett snyggt passningspel mellan David, Niklas och Lasse som siste Hackis på bollen.

Med två friska nyförvärv och 1-3 såg det plötsligt rätt ljust ut inför andra halvan. Tyvärr, gjorde Kvarnen relativt omgående 1-4, men Kycklingarna fortsatte att strida tappert och kunde reducera både till 2-4 och 3-4 genom Niklas och David. Nu var det match igen. Men nu tog första halvleks urladdning ut sin rätt på stumma kycklingben, med två distinkta skott ryckte Kvarnen till 3-6 och sen var matchen över. Inte ens Leijonborgs pigga tillrop om egen sittpinne för varje Hackkyckling kunde förmå dem att gå ifatt Kvarnen.

En kul match med bra spel från Hackisarnas sida

Att Korpen missat att Hackisarna slog Kungarna, fel i rapporteringen på deras hemsida. Kungarna står som vinnare med 0-1, när alla vet att det blev 2-1. Detta har inte korrigerats på två veckor trots täta på stötningar från både Pelle Svensson och Henning Sjöström


4 september
Hackkycklingarna - SOS 1-2 (0-2)

Det är bara att konstatera att våra sötebrödsdagar med domaren är över. Vår smekmånad med honom på Playa del Inglès är som bortblåst Han säger att han inte minns något och påstår att det inte var vi utan SOS som var där och tränade med honom. Och nog syntes det...

Hackkycklingarna var i brygga innan ens matchen hade börjat. Kanske berodde det på att Christer ville snacka felaktiga resultat på Korpens hemsida med domaren. Han slog ifrån sig, "om det var någon som felat så var det inte han". Stolt visade han upp blocket, där han skrev alla resultat och kommentarer om spelarna.
-Och på min dator har jag ALLT - även resultaten, intygade han något surmulet.

Ingen bra början. Från bryggläget arbetade Hackkycklingarna i alla fall upp sig till par terre innan det var dags för halvlek, men då hade de redan 0-2 i baken.

I andra halvlek fick Hackkycklingarna ett visst grepp på motståndarnas kroppar, Jakob fick till ett nacksving och lyckades reducera till 1-2 innan matchen gick över styr. Vissa av spelarna i SOS ägnade resten av halvleken åt att hota domaren (slut på vänsterprasslet får vi hoppas) eller tvinga David av planen. Två gånger fick han vila sig vid sidan av, men då hade domaren mer övergått till att lyssna på SOS än sin egen pipa. Ingen större skugga ska falla över domaren, han gjorde vad han kunde för att reda ut tumultet mot slutet. Men insatserna och utvisningarna kom väl inte riktigt där de skulle.

Wernersson var ursinnig och meddelade till Mats Nyström i studion att skandalscener utspelade sig på Västberga. Speakern bad alla föräldrar på Familjeläktaren att hålla för öronen och ögonen på barnen Detta ska de inte behöva se!

Hackkycklingarna var på väg att göra en Frank Andersson-vändning

SOS - är väl det lämpligaste man kan ropa i denna match - kanske HILFE också.


28 augusti
Hackkycklingarna - Kungarna 2-1 (2-0)

Hackkycklingarnas fans måste nog räknas till de trognaste supporterskarorna i mannaminne då de efter förra veckans snöpliga förlust tappert ställde upp och stöttade sitt lag även denna vecka. Tyvärr fick ej alla tillträde men de kunde trösta sig med att se Hammarby några stenkast bort.

Kungarna med dubbelt så många poäng som Hackisarna och serieledare hängde med bra i två minuterar för att sedan nära nog abdikera redan efter första kvarten. Det började med att Göran lurade bort tre man i en och samma dragning. Några moment senare släppte David med ackuratess bollen till Stefan som enkelt knorrade in 1-0. Kungarna stack därefter upp i en kontring och på resultattavlan lyste det 1-1, när dagens keeper Tim på ett mirakulöst sätt fick fram en tå och styrde bollen upp i virket där den övre liggaren förenas med den undre. Några anfall senare levererade David bollen till årets nyförvärv; Jonas Ginsburg, asylsökande från Godtemplarna (ej bekräftad uppgift) som med sträckt vrist och med Gunnar Norddahl-kraft detonerade bollen upp i taket. Snacka om kycklingintegration, efter en kvart matchhjälte och hela Västbergas nya kelgris. Domarn som vid det här laget känner spelarna mycket väl blev så bländad av spelet att han trodde han var kvar i Playa del inglés och i stället för att blåsa av första halvlek mumlade att han ville ta in notan. Han kom dock till sans vad det led.

I andra halvlek kom Kungarna ut som ett nytt lag och satte press på Kycklingarna. Skott på skott avlossades mot Tim som likt en Riverdansande Jan Boklöv motade allt. En ny målvaktsstil är här för att stanna. Målvaktshandskarna realiseras säkert ut redan i morgon bitti och tyska Reusch få ställa om produktionen till trädgårdhandskar. Fyra minuter från slutet kom Kungarna på lösningen och slog in en extremt hög boll in i straffområdet som Tim omöjligt kunde fotparera och som enkelt nickades i mål. Paniken spred sig som vanligt de sista skävlande minutrarna och misstanken om att domarn blåste av matchen för tidigt kommer aldrig att kunna bevisas men är det något lag som domarn håller på så är det kamraterna från playan.

Stockolmslagen just nu: AIK 9:e plats, Hammarby 8:e, Hackkycklingarna på 4.e plats.

Jonas Ginsburgs Rekordmagasinslikande debut
Tims ”Boklöv”
Niclas, Lasse och ovannämnda hjältar
Kungarna - Alltid lika trevliga att möta

Varför kan inte Kycklingarna spela avslappnat förrän flera månader efter påsk?


21 augusti
Hackkycklingarna - En Asgrön Häger 0-1 (0-1)

Hackkycklingarna såg pigga, fräscha och solbrända ut när de till publikens jubel joggade in på arenan för höstens första match. Domaren applåderade också, han tyckte att det var fint att se dem igen efter truppens träningsläger med honom på Gran Canaria i juni.

En del av sambafotbollen från stranden på Playa del Inglès verkade sitta kvar när Hackisarna rullade igång första halvlek. Det såg riktigt bra ut och domaren myste i mittcirkeln i takt med att Hackisarnas passningar gick fram, vad som hände ute i hörnen var han inte rikitgt lika klar över. Därför blev det en kalldusch för både honom och Hackkycklingarna att En Asgrön Häger tog ledningen med 0-1 på frispark efter ca 10 minuter. Inte direkt rättvis med tanke på det fina spel Hackkycklingarna presterade under första halvlek.

Andra halvlek blev inte lika munter, i och för sig blev det inga fler mål men Hackisarnas spel föll tillbaka och bestod mest av kontringsförsök. Billy Ohlsson var inte helt nöjd med vad han såg men erbjöd ändå alla i Hackkycklingarna att komma till Årsta IP och provspela nästa torsdag. Då håller Hammarby Öppet Hus för alla som tror sig kunna hjälpa dem kvar ovanför nedflyttningsstrecket.

Konstnären Ola Andersson har i tydlig Jackson Pollockanda tolkat en tilltrasslad matchsekvens framför Hackkycklingarnas mål. De gula kulörerna är Hackkycklingar.

Vi spelar för att träffas inte för att vinna/ P. Coubertein

Aj aj! När ska trenden vända?


19 juni
Hackkycklingarna - FC Devils 0-2 (0-0)

En halvtimme innan matchstart var alla kycklingar uppvärmda och det märktes att förra veckans förlust satt sin prägel på truppen. Det fullkomligt glödde abstinens efter flera poäng och övertändningen syntes lång väg över huvudstadens södra delar.

När matchen kom igång för övrigt flera minuter innan planerat tog det inte lång tid innan kycklingarna gick på knäna. Det framkom att de flesta inte fått en blund i ögonen sen senaste förlusten, legat och ältat matchsekvenser natt efter natt. Att avbytare saknades gjorde inte saken bättre. Spelet kom inte alls upp i normal standard. Devils tog initiativet och släppte det sedan aldrig. En bra kämpainsats gjorde att första halvlek slutade mållös.

I andra halvlek lyckades Hackisarna då och då blixtra till med en rad mönsteranfall och ett flertal vassa chanser skapades. Flera tunga skott strax över, bananskruv från sidlinjen från Göran som kanske gått in vid styv kuling men som i försommarkvällens lätta bris ej hade en sportslig. Jacob rörde sig mycket bra i anfallet men va oftast allför ensam.

Sent omsider anlände Christer (som fortfarande inte valt idrott, något som de flesta idag gör redan i 9-10 årsåldern) från någon lokal Friidrottsgala men Puerto Rico friserat i pannan. Aldrig har väl kycklingarna haft så täta byten som i slutet av matchen. Inte ens Christers inhopp kunde rädda poängen. Baklängesmålen tillkom på slarv i backlinjen och Henrik va chanslös på båda.

Det ryktas att under sommaruppehållet kommer flera av spelarna tillbringa sin ledighet tillsammans med domarn på Gran Canaria. Domarn som för övrigt höll ett vackert tacktal till alla spelarna efter matchen och tackade alla för en fin h ö s t s ä s o n g.

Säger så här, Tommy för oss gäller följande: Ända in i buren! (vadå kaklet?) Det handlar om psykologi och ibland apati! (vadå energi?) Det handlar om att inte vika ned sig! (vadå uttrycka känslor?) (ref. till Bosse Högberg)

täta byten. Att Hackkycklingarna är ett starkt höstlag

täta förluster. Att höstsäsongen redan är färdigspelad. Men i de friska mentholångorna kan det vara svårt att skilja oktober från juni.


12 juni
Hackkycklingarna - JD United 3-4 (?-?)

Det är bara att konstatera att Hackkycklingarna ikväll råkade ut för en FÖRLUST som sved. Sällan kommer en olycka ensammen. Aftonbladet Sport toppade sina löpsedlar med - FÖRST HACKKYCKLINGARNA SEDAN SVERIGE - SVART VECKA FÖR SVENSK FOTBOLL! Liksom för Sverige var det Stolpe Ut för Hackkycklingarna denna kväll medan motståndarna hade maximal utdelning på Stolpe In.

Hur mycket än Hackkycklingarna kämpade kom de aldrig i fatt JDs ledning som var som störst två mål. Det började inte bra, redan efter några minuter fick JD till en strumprullare som gick stolpe in, någon minut senare trodde nog alla att det var dags för stolpe in och 0-2, men Jakob gjorde en räddning i världsklass och höll kvar Kycklingarna ett tag till i matchen. Istället för 0-2 blev det 1-1 genom Erland och ett visst hopp tändes runt planen. Men inte ens Hackkycklingarna orkar stå upp hur många gånger som helst när bollen bara studsar stolpe in. Inte blev det bättre av att domaren inte var så noga med tiden och blåste av ett par minuter före full tid. Här blev det inga 20 minuter spelade. Övriga målskyttar för Hackkycklingarna var Göran och David.

Ett tydligt tecken på att detta inte var Hackkycklingarnas match var att Bosse Hansson gick i halvtid med ursäkten att han skulle hem och sätta in lite nya frimärken. Han som annars gärna följer med in i omklädningsrummet efteråt och drar statistik och ritar med pennan på videoupptagningen.

VM är över! Allt ljus på Korpen!

frisyrerna slokade. Hackkycklingarna behöver mer gelé Tim!


5 juni
Hackkycklingarna - UNK United 5-2 (2-2)

Hackisarna uppträdde för kvällen i vit skrud och i bortafrisyrer. Likt vilda Senegaleser satte laget upp ett furiöst tempo från första stund och fortsatte dansen/springet/glädjen ända till Gullmarsplan ca en 1/2 timme efter match. Ok fotboll handlar om energi och att uttrycka sig, men en sån här urladdning har nog aldrig inträffat tidigare.

Erland inledde målskyttat i början av första halvlek. Spelvändande 40- metersinlägg av Micke överrumplade Unk´s försvarlinje totalt. Likt en 19-årig Hernan Medford kom Erland löpande och mötte direkt med vänster på volley med en vrist så sträckt Roberto Carlos dito framstår nog mera som ett vinkeljärn. Nätet rasslade och Hackisarna glödde. I rent chocktillstånd lyckades därefter Unk vända matchen då Hackisarna fortsatte sina vilda löpningar i ren yra och skapade ytor så stora att det räckte mer än väl till motståndarlaget att helt omarkerade framför Jakob göra två snabba mål. Strax innan paus snurrade Erland upp både backlinje och målvakt och rullade retfullt enkelt in kvitteringen.

I andra halvlek fanns det bara ett lag på planen. Erland fullbordade sitt hattrick genom att göra 3-2 på en målvaktsretur, 4-2 på en direktskarv vid första stolpen på en genial hörna från David. På nästföljande hörna fastställde David slutresultatet till 5-2 efter en nick tagen ur instruktionsboken utan chans för målvakten. Erland hade dessutom ett rungande "Ralf Edström-74" volleyskott i stolpen i matchens slutskede. Hela laget får högsta betyg med tanke på energi och sättet att uttrycka fotboll denna vackra vårkväll. Erland får högre än högsta betyg då han gjorde vad han ville med de stackars Unk´sarna. Kan vi konservera Erlands form till i höst har vi redan vunnit serien. Vem behöver Zidane? Finns VM?

Erland, den senegalesiska attityden, energin och sättet att uttrycka fotboll

finns det plats för anonyma balansspelare i laget längre?


29 maj
Hackkycklingarna - Kvarnen United 5-1 (3-0)

Så kom då äntligen årets första seger. Även om Hackisarna varit moraliska segrare i de flesta av årets matcher hittills så har det inte gett dem två poäng förrän ikväll. Hackkycklingarna visade med eftertryck att de kan hålla tätt om de bara vill. Istället var det motståndarna Kvarnen United som läckte som ett såll. Målfabrikationen började redan efter fem minuter när Stefan nätade för första gången i år och i kväll. Han skulle inte nöja sig med det utan återkom i målprotokollet på nytt när han satte 3-0 innan första halvlek var till ända. Däremellan bröt Erland in och gjorde välförtjänta 2-0 . För övrigt var Erland på ett strålande spelhumör och livsfarlig varje gång han skar igenom motståndarnas försvar med sina giftiga löpningar.

Andra halvlek fortsatte i samma anda som den första.Bara under några minuter, när Kvarnen reducerade till 3-1, stod matchen och skälvde och den månghövdade publiken undrade om Hackisarna åter skulle drabbas av Mumintrollfrossa och tappa en solklar ledning. Men så blev inte fallet, för mycket snart därefter kunde David jaga Mårran och de andra trollen till skogs med ett mycket elegant långskott som borrade sig in i bortre krysset. 4-1 till Hackkycklingarna och matchen gick mer och mer i Hackisarnas tecken bl a tack vare ett motståndarlag som gnällde internt. Micke fick avsluta kvällens målkalas med en häftvrickade petning som skulle få Zlatan att bli grön av avundsjuka. Precis som i de senaste matcherna utgjorde Jakob en stor trygghet längst bak i målet. En kalasmålis i en målkalasmatch.

Sist men inte minst uppmanas alla fans att nu ta sig in i tabellen. Hackkycklingarna flåsar serieledarna i nacken med en tredjeplacering. Betänk att två poäng har tappats i allra sista sekunden. Var skulle inte Hackisarna ha kunnat vara placerade utan dessa snöpliga poängmissar? Som tur återstår en hel del sköna poäng och matcher att spelas.

5-1

frisyrerna slits hårt på den dammiga planen


22 maj
Hackkycklingarna - SOS 1-1 (1-0)

Kvällens coach var Tim, alla var lite spända på vad han hade att bjuda på. Ryktena sade att han hade konsulterat hårologer och andra fönexperter för att hitta nya grepp för laguppställning och taktik. Det han presenterade gjorde nog ingen besviken. I sina experiment hade de kommit fram till att Hackkycklingarna skulle nå maximal utdelning om de organiserade sig runt en hemma - resp. bortafrisyruppställning. Kvällens match var en solklar bortamatch varför långhåriga spelare placerades längre bak i uppställningen för att ju längre fram man kom blev håret kortare. Ett genialt grepp! Omvänt gäller vid hemmamatch att de långhåriga håller till längst fram och de korthårigaste där bak.

För nästan prick tio år sedan i Hackkycklingarnas begynnelse var Niklas en måltjuv av stora mått. Under den första säsongen gjorde han 25% av Hackkisarna 40 mål, dvs 10 st. Därefter har det varit lite skralt med målskörden, kanske beroende på att han bytt frisyr, men innan dagens match anförtrodde han Glenn Hysén att nu var det slut med måltorkan! Ikväll skulle en vändning ske, bl a för att han var tillbaka på sin Ingessonpostion ute på vänsterkanten.

Förutsättningar för att kvällens match skulle falla publiken i smaken var m a o mycket goda. Nästan direkt infriade Niklas (halvlångt hår, därför på mittfältet) de högt ställda förväntningarna. Redan vid första bollkontakten fick han i väg ett fräsande skott som dundrade in i stolpens insida. Så nära har inte Niklas varit att göra mål på fyra år. Uppmuntrad av den blixtrande inledningen jagade Niklas vidare utan några tecken på att mattas. Hackkycklingarna tog redan från början ett fast grepp om matchen och bollen rullade friskt mellan spelarna. Efter fem minuter rullade Hackisarna upp SOS ute på högerkanten, bollen gick som på ett radband mellan två tre spelare för att sen leta sig in mot mitten - och vem dyker upp där om inte Niklas! Första föröket att få iväg bollen mot målet lyckas inte men när Niklas resolut tar till högerdojjan står nätet som en strut bakom målvakten. Ett tre -fyraårigt måltorketrauma hade fått sin lösning! Resten av matchen spelade Niklas som en Gud! Under den resterande halvleken tog Hackkycklingarna ett ännu mera fastare grepp om händelserna, publiken undrade bara hur många mål de skulle hinna med ikväll. Dock fanns en oroande tendens att Hackkycklingarna börjat anpassa sitt tempo till motståndarnas som inte alls var i likhet med Hackkycklingarnas.

Spelet i andra halvlek var inte alls av samma kvalité som i den första trots att alla beordades att kamma sig i pausen. Kanske var det de glansiga frisyrerna som gjorde att motståndarna i ett sällsynt kontringsanfall lyckades peta in kvitteringen 1-1. Inte alls rättvist! Bara någon minut senare när Hackkisarna fortfrande var skakade av 1-1 målet fick SOS öppet mål men med en räddning i världsklass lyckades Jakob rädda Hackkycklingarna från fler baklängesmål. Hackisarna tryckte på för att få till ett segermål men den rätta skärpan ville inte infinna sig idag och Hackisarna fick konstatera att de spelat oavgjort i ytterligare en match.

Niklas slipper betala för fler psykologbesök för uteblivna mål. Högersläggan talade!

när ska Hackkycklingarna få lite tåfjuttar på sin sida?


15 maj
Hackkycklingarna - Kungarna 2-2 (1-0)

Tyvärr, verkar det inte bättre än att Hackisarna lider av inkontinens. Matchen börja lida mot sitt slut och Hackisarna är på väg att bärga en seger - då kommer dropparna i byxorna och ett snöpligt baklängesmål. Är det ett ålderstecken? För andra gången iår får Hackisarna se motståndarna kvittera i sista sekunden.

Precis som i den första matchen tappade Hackisarna ikväll segern i absolut sista momentet, är det bara otur eller är de bara förvirrade mot slutet? T. Söderberg menade efter matchen att grabbarna måste Hela vägen in i kaklet! Det är helt sant, istället för de två poöng de samlat ihop skulle de ha kunnat haft fyra om matcherna bara hade varit 39, 59 minuter långa. Kanske dags för lite mental träning.

Kvällen började väldigt lovande med den evigt unge Göran som med en iskall bredsida skickade bollen i mål efter fem minuter. Kungarna var stora, starka - och snygga och bjöd upp till en välspelad match. Kungarna hade ett flertal farliga tillfällen att kvittera, men oftast fick de sneträff eller så stod den eminente målvakten Jakob ivägen. Jakob gjorde ett flertal kvalificerade räddningar. Hackkycklingarna gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Andra halvlek hade precis börjat när Erik slog till med ett praktskott som blev till 2-0. Otagbart för målvakten. Hackkycklingarna fortsatte att lira bra boll och vem kunde med fyra minuter kvar tro att det skulle bli oavgjort? Då kom i alla fall Kungarnas reduceringsmål 2-1. Ja, resten vet ni. Det blev en kamp mot blåsans elasticitet som tyvärr Hackkycklingarna förlorade.

en poäng

att kycklingarna inte kan hålla tätt en sekund till


24 april
Hackkycklingarna - En Asgrön Häger 1-2 (0-2)

Efter första matchens briljanta insats hade nog press och supportar skruvat upp förväntningarna lite för högt på Hackkycklingarna. De orkade inte motsvara det tryck som låg på dem. Reaktionen blev att En Asgrön Häger lyckades få två billiga mål i inledningen. Trots publikens tryck och den mentala uppförsbacke som de två tidiga baklängesmålen innebar kämpade Hackisarna tappert.

I andra halvlek lyckades Hackisarna etablera ett visst tryck mot En Asgrön. På en giftigt slagen frispark av David dök Tim upp som Gubben i Lådan och bröstade in 1-2. Bollen fick extra bra fart på Tims bröst eftersom han hade preparerat det med Schwartzkopfs Extreme Formula Wax.

Hoppet tändes nu att Hackkycklingarna skulle hinna ifatt, men Hackisarna fick inte riktigt tag i matachen och tyvärr fick publiken vända hemåt med ett svidande nederlag.

Även i denna match körde Hackisarna med taktiken F l u f f l u g g. En genial taktik men inte bättre än att den kan göras ytterligare lite bättre. Glenn Strömberg kommenterade taktiken från Italien med att han ville se mitt-mittfältaren ett steg upp i banan och bli en offensiv center. Liberon i den nuvarande Fluffluggs uppställningen borde ta ett steg upp ovanför backlinjen. På så sätt skulle hela laget komma upp högre. I matchen tyckte Glenn att det hade funnits en tendens till för mycket folk i backlinjen, det blev inget riktigt tryck uppåt. Visdomsord som bollas vidare till nästa omgångs coach!

Tims bröst

alla borde ha smort in sig med Tims Super Mousse


17 april
Hackkycklingarna - FC Devils 2-2 (1-0)

Hackkycklingarnas alla gamla fördomar om Devils som ett ruffigt lag kom på skam denna kväll. Devils blev en positiv överraskning och matchen en av de trevligaste Kycklingarna någonsin har spelat - mycket tack vare motståndarna.

Matchen fick starta utan att någon domare hade dykt upp. Kanske bara en fördel, de teatrala tjuvtricken som annars försöker blidka domaren uteblev. Göran som var kvällens coach satsade på den nya formationen Flufflugg. Hackkycklingarna var kvicka att förkroppsliga och kanalisera den nya taktiken. Snabbast av alla var coachen själv som efter ca 7-8 minuter fintade bort ett par motståndare och fick läge för skott som letade sig in i maskorna.

En smakstart för Hackisarna som annars brukar vara sega om våren. Spelet stabiliserade sig och det var en hel del kamp om bollen med en viss fördel för Hackkycklingarna. Spelet var rätt ok för att var så här tidigt på säsongen. Hackkycklingarna hittade varandra bra i det korta passningspelet men de längre löpbollarna bakom motståndarnas försvar saknades.

Fem minuter in i andra halvlek reducerade Devils på en fin nick. Därefter hade Devils en bra period där de pressade tillbaka Hackkycklingarna en del, men deras förtrollning bröts när Hackkycklingarna tog ledningen med 2-1 genom Christer. Hackisarna kom igång med spelet igen och allt såg ut att gå deras väg, men när det återstår en, kanske två sekunder eller kanske var tiden ute, kvitterar Devils. Försmädligt, men Hackkycklingarna var reltivt nöjda ändå med en poäng i första matchen.

motståndarna och ett poäng

att de tappade segern med 1 sekund kvar