Matcherna 2003

17 september
Hackkycklingarna - JD United 0-5

Det kom en insändare från signaturen Ledsen och kränkt. Den talar sitt tydliga språk, så mycket mer finns inte att tillägga från den senaste matchen:

0-5...

Två snabba direkt, vi tog över. Göran fick en horribelt dömd straff mot sig i slutet av halvlek. Vi fortsatte producera (även om somliga backkycklingar lämnade blottor bakåt). Två till på kontring. Niklas trots baklängesmålen hjälte som frivillig målvakt. Påläggskalven Suleyman (16 år) klart godkänd debut. Bröderna Svärd duktiga.

Annars mörkt.
Chanslöst.
Var är handskarna, var är Tim, var är poängen? Kris i Hackkycklingarnas BK.

/Lesen och kränkt

Rysk oljemiljardär har hört av sig och visat intresse för Hackisarna

Var är Tim?


10 september
Hackkycklingarna - SOS 1-3 (1-1)

Det var ett dämpat gäng Hackkycklingar som krängde av sig dojjorna efter matchen. Det ville sig inte rikigt för dem ikväll. Kanske var det för lite tid på sittpinnen som fått dem lite ur balans innan matchen egentligen hade tagit sig. Om nu matchen någonsin tog sig för Kycklingarna?

SOS tog en ganska tidig ledning och Hackisarna blev det jagande laget. Något som inte brukar vara av godo för Kycklingarna. Stressade Kycklingar ger varken nöjda fotbollskonsumenter eller gott slutresultat!

Men bäst de går och pickar efter bollen dimper en målvaktsretur ned framför fötterna på Peter. Det ser inte ut som något märkvärdigt till att börja med, men när han väl slänger sig upp i luften med benen före och c y k e l s p a r k a r bollen mot mål förstår alla i publiken att de är på väg att bevittna något historiskt. Bollen far i en perfekt tajmad båge mot målet, studsar i ribbbans nederkant och sedan ned på mållinjen för att i uppstudsen ta i ryggen på målvakten. MÅL! Snyggaste målet i alla kategorier genom tiderna! Ännu en milstolpe i Hackkycklingarnas historia bankas ned invid grusplanens södra kortsida. Ett fantastiskt mål av nykomlingen Peter.

1-1 och nytt blod strömmar till i de smala kycklingbenen. Det blir ett kortvarigt lyft. Det är inte Hackisarnas kväll i kväll. Snart har motståndarna pangat in två mål till och matchen är slut. Deppiga Hackkycklingar packar ihop och beger sig hemåt till farmen.

Med Peters mål var Hackkycklingarna de moraliska vinnarna

Var är Tim?


3 september
Hackkycklingarna - Solitaire BBQ 1-1 (0-1)

En förvånadsvärt torr och lagom porös grusmatta möte spelarna i änden av spelargången då kycklingarna på pigga smalben äntrade planen. De glänsande frisyrerna hade inga problem med att stöta bort partiklarna matchen igenom.

En charmant matchinledning med fint kortpassningsspel och variationsrika löpningar kombinerat med ett superbt understöd gjorde att kycklingarna kände en grundtrygghet i sitt spel som aldrig förr. Inte ens när Solitaire tog ledningen med 1-0 i slutet av första halvlek efter en markeringsmiss fanns anledning till oro.

En sträckt strumprullare från David resulterade i början av andra halvlek och kvitteringen var ett faktum. Trots flera bra målchanser och full satsning ända in i kaklet fick hackisarna bara med sig en pinne denna afton, skulle man däremot ha avgjort matchen med en folkomröstning torde utgången vara tämligen given

Mattan, kycklingarnas lagspel och solitaires "Henkekopia" som var bäst på plan

Att man inte tillämpar folkomröstning vid oavgjort resultat


27 augusti
Hackkycklingarna - En Asgrön Häger 0-0 (0-0)

Det var med en stor mängd tvekan vi äntrade planen denna något snålblåsiga och kylslagna afton. Under natten hade nämligen vädret piskat upp till storm och formligen dränkt vår vid det här laget klassiska hemmaarena. Stora sjöar bredde ut sig över den i vanliga fall hårt prövade sanden.

Det ska erkännas att vi stod lite molokna längs sidlinjen innan spelet blåstes igång och fingrade förstrött på våra välstrukna matchställ och genomtänkt lagda frisyrer. Men ur våra kollektiva djup hämtades snart ny kraft och vi skakade oss fria från inåtvänt grubbel och allmän mörkersyn. Lasse, coach för dagen, pekade ut riktningen och manade till uppställning, som för dagen för övrigt var något korrigerad. Lasse hade under natten, då regnet och stormen härjades som bäst, ägnat möda och tid åt nya taktiska finesser och positioner. Får man anta. Lasse förklarade i bästa folkbildningsanda dagens uppställning medan vi andra tog fäste i horisontens tumlande möjligheter och svingande varandra i riktning mot nya mentala rum i de än så länge bara svagt upplysta delarna av systemet.

När spelet väl blåstes igång, upplöstes emellertid allt i kall och blöt kamp. Vi försökte få till några anfall på deras vänsterkant, där vattnet sjunkit undan, och där Erland spänstigt och värdigt agerade bollmottagare och vi andra sprängde fram genom sjöarnas krusade yta i välnavigerade djupledslöpningar. Men vi nådde inte riktigt fram. Antingen stannade bollen upp i kontakten med vattnet, eller så fick den katapultliknande fart och försvann bort mot skogsdungen.

Och så fortsatte det, men vi höll humöret uppe och kämpade på och stöttade varandra och sprang och offrade oss. I synnerhet Henrik som denna dag dragit på sig målvaktsstället i all hast, då ordinarie målvakt gett sig på träningsläger. Trots att han säkert stod med vatten upp till fotknölarna matchen igenom, skymtade inte den minsta missnöjesyttring. Tvärtom stred han utan minsta tvekan och motade bollarna lugnt och säkert.

Motståndarna gjorde dock intryck av att inte vara helt i balans för uppgiften. Redan från början lät de eventuella frustrationer gå ut över omgivningen, i form arga, lätt hotfulla, kommentarer till hur spelet artade sig. Ibland gick det helt över styr och de formligen skrek ut sin ilska över sakernas tillstånd. Vi lät det passera och efter domarens slutsignal var det hela glömt. Kalla och böta efteråt och med en poäng, var vi kanske inte gladare, men helt säkert en aning mer kunniga om livets prövningar och förutsättningar. Det kan räcka så.

Henrik som frivilligt ställde sig i mål. Mer behöver inte sägas.

Korpen som inte ser till att ha spelbara planer.


20 augusti
Hackkycklingarna - Devils 4-0 (1-0)

Från Hackkyclingarnas rapportör kom följande summering av matchen :

På natten efter kunde jag bara sova på ena sidan (revbenssmäll igen), den sidan sved dock av skrubbsåren. Jag sov ändå med ett leende på läpparna.

Det hade vår rapportör all anledning att göra efter den betryggande 5-0-segern. Hackkycklingarna började bra men föll tillbaka. Innan halvtidspausen såg dock Erland till att Hackkisarna fick en välförtjänt 1-0-vila.

I andra halvlek lossnade målskyttet och den ena efter den andra av Kycklingarna höll sig framme och gjorde vad de kunde för att göra hål på nätet i motståndarburen. Först ut var vänsterfotade Lasse K som med högern satte 2-0. Inte långt därefter höll sig måltjuven Göran framme och lyfte in en misslyckad rensning från deras målvakt (likt Beckham smekte han in den i mål från halva plan).

Målkavalkaden fulländades av David. Publiken var lyrisk och menade att Hackkycklingarna är de enda värdiga utmaningarna mot Djurgården. Publik och press kunde konstatera att Hackisarna hade skött sin sommarträning alldeles utmärkt. Konditionen imponerade och coachen Stefan gjorde ett lysande inhopp i mål när ordinarie målvakts-Tim gjort en dubbelbokning och satt i torkhuven på Salong LarsTommy.

Ytterst lite fanns att anmärka på Hackkycklingarnas uppträdande denna kväll, det enda som ställde till lite problem var backlinjens medellängd, ca 1,70. Det blev lite yrt och kackligt i försvaret när Devils´ anfallsHulk stormade fram grön i ansiktet av ansträngning, men även honom tog Kycklingarna ned på jorden.

Avslutningsvis ska domaren ha en eloge för en ovanligt bra insats. Enda plumpen var en feldömd indirekt frispark i straffområdet för "farligt spel".

kondition och sommarträning

mera längd i försvaret


18 juni- 03
Hackkycklingarna - Kungarna 3-6 (2-1)

Det kunde ha blivit så fint! Matcharenan kantades av lågstadiebarn som sjöng Den blomstertid nu kommer och Idas sommarvisa. Inte ett öga var torrt och istället för solkepa bar Tim en blomsterkrans i håret. Natten innan hade alla i laget gemensamt letat sju blomster för att lägga under kudden, en blomma till var spelare. Alla hoppdes intensivt att få drömma om Tim och noll insläppta mål.

Till en början verkade det som midsommardrömmarna skulle slå in. Spelet gick som en dans och motståndarlaget Kungarna såg mer ut Små grodorna. När så Jonas satte 1-0 efter fem minuter var det lika självklart som ett blockflöjtsolo på skolavslutningen. Det såg riktigt bra ut och alla undrade bara med hur många mål Hackkycklingarna skulle vinna. Ola Andersson slutade rita och följde istället bara med pekfingret i instruktionsboken. Nickade igenkännande och bläddrade till nästa sida.

Efter ca tio minuter var det dags för 2-0. Magnus gick in i en närkamp med målvakten, reste sig som en midsommarstång - och målvakt tjongar bollen i ryggen på honom. Bollen studsar i ryggen och sedan vidare i en varcker båge in i mål. Kan vara Årets mål, definitivt Årets comeback!Innan paus lyckades tyvärr motståndarna spräcka Tims minst ett år gamla nolla. Trots denna motgång talade allt för Hackkycklingarna inför halvlek 2.

I pausen bjöd domaren på saft, bullar och minttabletter. Därefter minns ingen något. Motståndarna var inte detsamma som i första halvlek - och Hackkycklingarna gick inte att känna igen. Allt rasade, motståndarna snubblade in fem mål och Hackisarna ett tröstmål. Lågstadiebarnen storgrät och fick ledas bort och tröstas av sina lärare. Vilken avslutning på terminen! Stackars barn - stackars Hackkycklingar!

domaren, som ville se oss spela mer och lade till fem minuter på varje halvlek - av ren kärlek till fotboll, livet, oss och Korpen

hur är det med konditionen?


4 juni
Hackkycklingarna - JD United 0-0 (0-0)

Hackisarna kom till start med en B-betonad startsjua utan löpstarka nyckelspelare som Christer, Göran och Niklas. Dessa tre har enligt statistiken sprungit totalt 3 850 meter mer än hela övriga truppen totalt i årets inledande matcher.

Matchens karaktäriserades av ett ställningskrig med ganska få målchanser. I mitten av första halvlek sköt David en stenhård frispark som målvakten lyckades tippa i ribban. JD som är ett schysst och trevligt gäng spelade fint och skapade fler farliga målchanser.

I andra halvlek tog Kycklingarna över och United mattades avsevärt. Lasse som spelade på topp skapade några fina lägen. United var dock aldrig ofarliga och stack upp i flera farliga kontringar så 0-0 var ett rättvist resultat.

konditionen, måste vara seriens konditionsstarkaste lag. Domarn, bäst (och brunast) på plan - igen

skadeläget i truppen. Christers höft? Görans BMI? hela kycklinvärlden håller andan.


21 maj
Hackkycklingarna - SOS 3-3 (2-1)

Det såg så bra ut i inledningen av matchen. Det var glada Hackisar på vårbete med mycket spring i benen. Och gladast av alla var Lasse som efter ca fem minuter hängde in den i burgaveln, 1-0. Spelet från första matchen i år såg ut att ha hittat tillbaka. Bollen rullade och alla sprang sig fria. Det hann också bli 2-0 innan någon satte stopp för Kycklingarna på kanterna.

Därefter ville det sig inte riktigt. Hur mycket än Hackkycklingarna sprang på mittplanen kom de aldrig förbi de massiva SOS-arna. Göran gjorde vad han kunde för att tala omkull motståndarna, men inte ens det nådde ända fram till en seger.

Diplomatiskt slutade matchen 3-3, men kunde ha slutat värre om inte Kycklingarna hade haft Jakob som burväktare. Ett par avgörande räddningar från honom gav i alla fall en frisk pinne för trötta Hackkycklingar att vila på till nästa omgång om 14 dagar.

frigående och glada kycklingar i början av matchen

virrigt som en hönsgård mot slutet


14 maj
Hackkycklingarna - Solitaire BBQ 1-2 (1-1)

Att Solitaire är nykomlingar i högsta serien kunde ingen tro när matchen drog igång en kvart försenad på grund av den massiva publiktillströmmningen. Det skulle visa sig att motståndarna var riktigt täta och kunde verkligen spela boll. De var med andra ord riktiga fotbollsspelare.

Hackkycklingarna gick lite på tomgång denna kväll. Passningsspelet och flytet i löpningarna, som suttit som en smäck i de inledande omgångarna, gick knackigt. Inte helt oväntat tog därför motståndarna ledningen på nick efter en frispark. Tyvärr, en markeringsmiss.

Men Hackisarna ville inte vara sämre, så i nästa anfall slår Göran en frispark som Erland möter med pannan en bra bit ut i straffområdet. Mål och Fantastiskt vackert! utropade Wernersson och trodde att målet mycket väl kan räcka ända frma till Årets Mål när säsongen ska summeras.

De flesta i publiken hade redan börjat räkna på ett oavgjort resultat när Solitaire i slutet av andra trasslar in 2-1. Ribba in. Nu blev det en kamp mot klockan och i matchens allra sista spark försöker Jakob med en bredsida överlista målvakten.Tyvärr smiter den över målet med bara en decimeter. Turen var inte på Hackkycklingarnas sida ikväll trots att de skapade en hel del, men bollen ville inte riktigt in. Hackkycklingarna får trösta sig med att det inte var lätt att från förra veckans träskmarker ställa om till torr plan.

Första förlusten för året. Bubblan är spräckt, men inte
Tims nolla. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och
köra på som i de två första matcherna

Hedersam förlust mot ett bra lag


7 maj
Hackkycklingarna - En Asgrön Häger 1-0 (0-0)

En vattenfylld grusmatta mötte Kycklingarna vid ankomsten till arenan. Ett normalt scenario torde vara att laget vägrat spela och beskyllt motståndarna för att ha preppat planen då Hägrarna kännetecknas av att alltid trivas bäst vid vatten.

Självklart står Hackisarna över sådant agerande och inledde matchen trippande och med höga knäuppdragningar för att inte låta Hägrarna få matchen till det vilda sjöslag som det dessvärre sedan urartade till. Kycklingarnas taktik var att hålla styrbord där det fanns grus att lira på och navigerandet funkade hyfsat och man lyckades skapa en het målchans genom David som fick till ett pressat skott som målvakten reflexräddade.

I andra halvlek fick Hägrarna ett visst grepp om matchen och skapade en hel del fina lägen men fick inte till det i avslutningarna. I näst sista minuten får David bollen på mittplan och satsar på ett lågt distansskott som fastnar i en våg vid straffpunkten samtidigt har Göran gjort en sextiometers djupledslöpning på högerkanten och lyckas stöta till bollen framför fötterna på målvakten till Jacob som just gjort en sjuttiometers djupledslöpning på vänsterkanten som enkelt kan rulla bollen över linjen.

Trots att Hackisarna fick Stefan utvisad i slutskedet av matchen lyckades man stå upp och är obesegrade efter två omgångar med två vinster och ännu inget insläppt mål. Ola Andersson, det finns inga ritblock i världen som kan illustrera hemligheten med ett sådant lag, en skulptur, en operett kanske en balett men ej något block.

Kyla och djupledslöpningar

Väta och synd om Hägrarna som var värda en poäng


23 april
Hackkycklingarna - FC Devils 5-0(3-0)

Alla var lika chockade. Vad hände? Hackkycklingar med turbofart i första matchen hör inte till vanligheterna! Vanligtvis brukar Hackisarna få upp farten efter halva serien och sedan spela som gudar under hösten. Men denna kväll var det något helt annat.

Mest chockad var Ola Andersson som inte ens hade hunnit att få upp sitt ritblock innan Lasse nätade efter ett par minuter. Och så fortsatte det. När Ola höll på att fumla med teckningen för första målsituatuionen var Göran framme och nätade 2-0. Bara några dribblingar senare pangade Erland in 3-0. Där någonstans gav Ola upp och packade ned ritblocket och njöt istället av matchen. Han gjorde helt rätt.

Första halvlek var en ren fröjd. Snabbt kortpassningsspel varvades med längre bollar som satt på foten på mottagaren. Om inte detta var nog gjorde Hackisarnas backar soloräder in på motståndarnas planhalva. 4-0 var en delikatess från Jakob som rundade i princip alla i Devils innan han otagbart satte den bakom målvakten. Stefan fick äran att avsluta målkalaset. 5-0, ett resultat som inger respekt inför fortsättningen.

Målfrossa

Alla fick inte göra mål