Varför böcker

VARFÖR BÖCKER OM SOCKNA?

 

 

Tanken på en bok dök upp för ett par år sedan. Båda är vi hängivna ÅFF:are och just detta förde oss samman. Efter det oförglömliga avancemanget till Allsvenskan 2009 på Skytteholm råkade vi av en slump hamna på samma säte i tunnelbanan. Rusiga över att den allsvenska drömmen hade gått i uppfyllelse var det inte svårt att inleda ett samtal – trots att vi var helt okända för varandra.

Det gick ett tag och vi sprang på varandra igen. Vi snackade fotboll och ÅFF:s möjligheter att hänga kvar, men ganska snart hittade vi även andra gemensamma referenser. Vi var båda intresserade av udda ting och företeelser, historia och att glo på gamla bilder – dessutom en stor och genuin kärlek till Åtvidaberg som ort. För Daniel som barndomsstad och för Christer en plats dit han åker så ofta han kan för att vara i sommarstugan. Där, i denna blandning av historienörderi och passion för Sockna, tog del 1 sin början. Och av bara farten blev två böcker till.

Under arbetet med böckerna har vi haft förmånen att möta många människor med fantastiska historier. Och det ena mötet har lett till det andra. Alla vi pratat med har frikostigt bjudit på sig själva och det de haft att berätta. Ett stort tack till Er alla!

Böckerna har blivit en resa och K-spaning efter tider som flytt, och den tiden som är. Vi har inte försökt täcka in allt. I första hand har vårt fokus varit 1930-talet och framåt och berättelserna om människor och händelser som kanske inte rymdes i den officiella historieskrivningen, men som ändå betytt något för att Åtvid är Åtvid.

Inte i centrum, men i en annan del av Åtvid...

Ring oss:

Daniel: 073-653 45 71

Christer: 070-396 56 03